Vintage platenspeler voor De Wachtpost

Bewoners van De Wachtpost in Venlo zijn blij met hun nieuwe vintage platenspeler. Ze kunnen nu genieten van een hele mooie en nieuwe muziekactiviteit. Het vintage design van de platenspeler is heel herkenbaar voor de bewoners, hij oogt precies zoals vroeger bij de mensen thuis in de woonkamer. Deze mensen zijn opgegroeid met LP’s en singeltjes. Die kunnen nu afgespeeld worden, net als cd’s, cassettebandjes en een USB stick. Bovendien kan er verbinding met een mobiele telefoon gemaakt worden en zit er een radio in.

Vrolijke mevrouw bij de nieuwe vintage platenspeler_Goodwill.nl


Beleving
Er wordt nu volop muziek geluisterd. Een medewerker vertelt hoe dat gaat: “Het gaat niet alleen om het luisteren maar ook om het praten over de muziek, het kijken naar het vinyl en de hele beleving er omheen. De meeste bewoners op de Wachtpost herkennen de vinyl platen en singeltjes en weten ook hoe je een LP op de platenspeler legt. Het is leuk en mooi om hierover samen te vertellen: Hoe ging dit vroeger? Welke plaatjes draaide u vaak? Vaak is de ‘voorpret’ al een activiteit op zich.”

Regionale klassiekers
Muziek van onder andere Willeke Alberti, The Beatles en de Beach Boys komt voorbij. “Sommige bewoners vertellen mooie anekdotes over deze artiesten en zingen luidkeels mee. Het is mooi om te zien dat de mensen zo genieten van de muziek en de hele beleving er omheen. Ook regionale artiesten zoals De Vrijbuiters met Ben Verdellen worden gedraaid. De Vrijbuiters traden vroeger op tijdens kermissen en tentfeesten in vooral Noord en Midden Limburg. Hun Limburgstalige liedje Gelök (Geluk) is een echte klassieker. Het komt uit 1980 en echt iedere Limburger van jong tot oud kent het. Een echte ‘evergreen’ die voor onze bewoners heel herkenbaar is. Net als het liedje ‘Wengske aan ‘Wengske’ (wang aan wang) van dezelfde LP, ook een regelrechte klassieker. Het zijn liedjes waar de mensen hier mee zijn opgegroeid en die bij sommige bewoners nog veel mooie herinneringen oproepen.”

Een nieuwe vintage platenspeler voor mensen met dementie

Samen herinneringen ophalen
“De platenspeler kunnen we inzetten als achtergrondmuziek maar ook als activiteit op zich. In dat geval luisteren we naar de muziek, wordt er gezongen en halen we samen mooie herinneringen op. Dankzij Goodwill kunnen we vele bewoners een mooi en bijzonder muzikaal moment aanbieden. Een geslaagde activiteit!”

De Wachtpost bestaat uit 5 kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. In elke woning wonen 7 mensen met elk hun eigen zit-/slaapkamer. Er is 24 uur per dag professionele hulp. De Wachtpost is onderdeel van zorgorganisatie Proteion.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2022

Sensorische wandspeelborden

Sensorische wandspeelborden

In de speelhal van ’t Kabouterhuis locatie Noord hebben we dankzij uw donatie spelmateriaal toegevoegd dat passend is voor onze groepen. ’t Kabouterhuis biedt hulp aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met opvoedingsproblemen of met psychiatrische problemen. Wij bieden […]

Verder lezen

januari 2022

Vintage platenspeler voor De Wachtpost

Vintage platenspeler voor De Wachtpost

Bewoners van De Wachtpost in Venlo zijn blij met hun nieuwe vintage platenspeler. Ze kunnen nu genieten van een hele mooie en nieuwe muziekactiviteit. Het vintage design van de platenspeler is heel herkenbaar voor de bewoners, hij oogt […]

Verder lezen

^