Uitdagende constructieblokken voor BEC Jonge Kind

Spelenderwijs ontdekken met constructieblokken-Goodwill.nl

Een nieuwe blokkenset voor spannende bouwwerken, maar ook voor het stimuleren van tactiele en visuele vaardigheden. De kinderen van het Behandel- en expertisecentrum (BEC) Jonge Kind in Drachten zijn er blij mee. Ze worden uitgedaagd.

Ontwikkelings- en/of gedragsproblemen
Bij het BEC wordt zorg geboden aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar met ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met taal, spel, het maken van contact of het uiten van emoties. Ook kan een kind driftbuien hebben of juist erg stil zijn en teruggetrokken zijn. Dan is er misschien meer aan de hand. De oorzaak is niet altijd duidelijk en ouders maken zich zorgen.

Hulp voor kinderen met problemen
Het Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind heeft alle kennis over ontwikkelingsproblemen en gedragsstoornissen bij jonge kinderen gebundeld. Hoe eerder een kind de hulp krijgt die het nodig heeft, hoe groter de kans dat er minder problemen zijn als het kind opgroeit.

Kind bouwt met constructiemateriaal-Goodwill.nlSpelenderwijs leren
De kinderen die naar de behandelgroep komen, verblijven gedurende de dag grotendeels in een van de drie groepsruimtes die ze delen met maximaal 10 kinderen. Er is iedere dag ook tijd om te bewegen, spelen en ontdekken op de speelgang. Hier zijn de nieuwe constructieblokken speciaal voor uitgekozen. Behalve spelen is dit een belangrijke plek om te leren omgaan met elkaar; hoe speel je samen en hoe maak je samen iets. De nieuwe blokken doen een appél op al deze aspecten. Het is geschikt voor alle kinderen die naar de behandelgroepen komen, al wordt het door ieder kind weer anders gebruikt.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

oktober 2020

Een dagje naar Avifauna

Een dagje naar Avifauna

Met een groep van 33 kinderen tussen 2 en 5 jaar is Kombino Kinderopvang een dagje naar Avifauna geweest. Een dierenpark met de nadruk op vogels én qua afstanden goed beloopbaar voor kinderen. Rondkijken en spelen In groepjes […]

Verder lezen

september 2020

Naar de speeltuin

Naar de speeltuin

Met 16 kinderen en 9 juffen zijn we naar de speeltuin geweest. Deze speeltuin is perfect voor de doelgroep van het MKD. De kinderen hebben snel last van prikkels maar deze speeltuin is overzichtelijk en netjes. Voor iedereen […]

Verder lezen

^