Sensorische wandspeelborden

In de speelhal van ’t Kabouterhuis locatie Noord hebben we dankzij uw donatie spelmateriaal toegevoegd dat passend is voor onze groepen. ’t Kabouterhuis biedt hulp aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met opvoedingsproblemen of met psychiatrische problemen. Wij bieden ook ondersteuning op het gebied van hechting tussen ouder en kind. De hechting begint al tijdens de zwangerschap. Bij MOC ’t Kabouterhuis werken mensen die veel kennis hebben van jonge kinderen. Samen met de ouders zoeken onze medewerkers uit wat er aan de hand is en werken wij aan verbetering.

Op de locatie Noord hebben wij verschillende groepen. Er zijn 3 observatiegroepen, een 4+ groep, een autismegroep en een combinatiegroep met VVE (voorschoolse opvang). In totaal spelen er wekelijks 40 kinderen in de speelhal. Tel daarnaast de kinderen er bij op die los van de groepen nog langs komen voor bijvoorbeeld therapie dan komt dit aantal op ongeveer 50 kinderen per week. Er wordt dus veelvuldig en intensief gebruik gemaakt van onze speelhal.

Vrij spelen in de speelhal is voor de kinderen altijd een feestje. Het toevoegen van sensopathische elementen is zeker gelukt! We hebben twee wandspeelborden bevestigd. Eentje maakt het geluid van water als je deze rond draait. De andere verandert van hele kleine visjes naar 1 grote vis als je deze ronddraait.

Sensorische wandpanelen bij 't Kabouterhuis_Goodwill.nl

Tijdens het ophangen van de jassen in de gang trokken de wandborden al meteen de aandacht. Een medewerker met een lach: “Het jongetje wil bijna niet meer mee naar binnen”. Ook tijdens het spelen op de hal was er enthousiasme voor de wandspeelborden. Er werd met blokken een parcours bedacht zodat de kinderen om de beurt aan het rad konden draaien. Andere kinderen die soms overprikkeld kunnen raken van de vele geluiden konden helemaal opgaan in het draaien van de visjes.

Dankzij de donatie van Goodwill is het mogelijk geweest om deze mooie borden aan te schaffen. Het is voor ons als medewerkers een genot om te zien hoe de kinderen ervan genieten. Fijn dat we door de donatie materiaal aan hebben kunnen schaffen dat naadloos aansluit bij onze doelgroep!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!


WORD SPONSORGoodwill Days

augustus 2022

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Zorglocatie Zandley van Mijzo in Drunen heeft nieuwe spelmaterialen uitgezocht voor hun bewoners met dementie. De activiteitencoaches hebben een specialist laten komen om hun eigen kennis over spelmaterialen te vergroten. “Zo konden wij zelf ervaren wat spelmateriaal met […]

Verder lezen

augustus 2022

Natuurspeeltuin voor Kombino

Natuurspeeltuin voor Kombino

“Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich buiten veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Een groepje medewerkers vormde de “tuincommissie” en samen bedachten zij een super leuke natuurspeeltuin, waar van alles te […]

Verder lezen

^