Pedaalstep voor UniK

Bij OPD De Korf van UniK in Oss hebben de kinderen een nieuwe pedaalstep. Een prachtige step die de kinderen op een speelse manier prikkelt en stimuleert om te bewegen. En dat is zeker een succes!

“Onze kinderen vinden het een uitdaging om de pedaalstep te proberen. Hiermee oefenen ze spelenderwijs de coördinatie tussen armen en benen om zo goed in evenwicht te zijn en vooruit te komen. De beweging wordt ingezet door met de voeten een beweging vooruit te maken, waarbij tegelijkertijd tijd de handen mee bewogen worden. Ze zijn trots wanneer het ze lukt.”

Oefenen met balans op de pedaalstep_Goodwill.nl

“Voor extra uitdaging kunnen we de beugels er nog afhalen. Dit maakt het zoeken naar de balans moeilijker. Maar zover zijn we nog niet gekomen. We gebruiken de step ook voor het ontwikkelen van samenspel. Het om de beurt mogen en het helpen van elkaar, is goed voor de sociale vaardigheden.”

Binnen het OPD van UniK richten de medewerkers zich op het leren door middel van beleven en ontdekken evenals, daar waar de ontwikkeling dit toelaat, het aanbieden van schoolse vaardigheden om zo een inzicht te krijgen in (passend) onderwijs voor elk individueel kind. De ontwikkeling die een kind op zijn eigen manier doormaakt wordt gevolgd. Wanneer een kind net wat meer ondersteuning nodig heeft, biedt UniK deze, middels gespecialiseerde dag behandeling en -begeleiding vanuit het OPD en BSO.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!
WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2022

Zwemuitje voor CityKids

Zwemuitje voor CityKids

Kinderen van de CityKids locaties in Barendrecht en Capelle-Rivium zijn wezen zwemmen bij zwembad Oostervant in Rotterdam. Eigenlijk is het vooral waterpret met voor iedereen 1-op-1 begeleiding door een ouder, pedagogisch medewerker, stagiaire of vrijwilliger. WaterpretEenmaal in het […]

Verder lezen

april 2022

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Om goed te kunnen aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen is het belangrijk om geschikt spelmateriaal te kunnen aanbieden. Bij Kleine Maatjes in Krommenie vinden veel kinderen het fijn om lekker te kunnen snoezelen. Hierbij worden alle […]

Verder lezen

^