Oranjeweken bij Het Baken

In Elburg staan locaties van Zorgverlening Het Baken. Hier wonen met name ouderen die vanwege hun somatische en geriatrische problematiek niet meer thuis kunnen wonen. Zij hebben verschillende achtergronden en hún stem is leidend. Ze leiden het leven dat ze vanuit huis gewend zijn, dus ook op Koningsdag.

Mevrouw met bingo kaart _Goodwill.nl

Herinneringen
In de aanloop naar Koningsdag hebben we de herinneringen, behoeften en wensen geïnventariseerd van onze bewoners. Dit gaf ons veel leuke inzichten hoe zij de Koninginnedagen hebben beleefd. Dit hebben wij omgezet naar een programma met activiteiten. We maakten een bijbehorend Oranjeboekje met de agenda, tips, recepten en puzzels.

Oranjebingo en lunch
Bij de locatie De Voord werd na een kopje koffie met lekkere oranje tompouce het Wilhelmus gezongen. Daarna werd het muisstil, de Oranjebingo ging van start! Je hoorde het draaien van het rad, het oplezen van de getallen en het geroep van “BINGO!” De bewoners en personeelsleden deden enthousiast mee. Er werden niet alleen maar nummertjes opgelezen maar ook een bingoverhaal, dat ging over de koninklijke familie. De winnaars konden kiezen uit mooie oranje prijzen zoals een prachtige parelketting met oorbellen, oer-Hollandse boterwafels en niet te vergeten heerlijke Droste chocolade. Sommige prijzen werden gedeeld zodat iedereen mee kon genieten. Na de gezellige en inspannende bingo was het tijd voor een lekkere lunch. De bewoners wilden graag een broodje hamburger en de verpleging ging heerlijk aan het bakken! Na een middagdutje stonden de bewoners in de startblokken om oudhollandse spelletjes te gaan spelen zoals sjoelen, koekhappen, kegelen en spijkerpoepen. De bewoners genoten van elkaar en de activiteiten.

Prijzen van de bingo_Goodwill.nl

Het Koninklijke Spel
Bij locatie Seewende werd enthousiast het nieuwe Koninklijke Spel gespeeld. Door de leuke vragen werden interessante gesprekken met de bewoners uitgelokt. Dit spel heeft gerouleerd onder de verschillende locaties en afdelingen.

De dag werd afgesloten met nog wat TV kijken over wat er in de rest van het land gebeurde op Koningsdag. De bewoners gingen moe maar voldaan naar bed en konden terugkijken op een Koningsdag zoals zij die graag wilden beleven. Gelukkig hebben we de foto’s nog en kunnen we op deze manier nogmaals van deze koningsdag genieten.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!
WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2022

Zwemuitje voor CityKids

Zwemuitje voor CityKids

Kinderen van de CityKids locaties in Barendrecht en Capelle-Rivium zijn wezen zwemmen bij zwembad Oostervant in Rotterdam. Eigenlijk is het vooral waterpret met voor iedereen 1-op-1 begeleiding door een ouder, pedagogisch medewerker, stagiaire of vrijwilliger. WaterpretEenmaal in het […]

Verder lezen

april 2022

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Om goed te kunnen aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen is het belangrijk om geschikt spelmateriaal te kunnen aanbieden. Bij Kleine Maatjes in Krommenie vinden veel kinderen het fijn om lekker te kunnen snoezelen. Hierbij worden alle […]

Verder lezen

^