Nieuwe zand- en watertafel voor KDC de Rietpol

KDC de Rietpol in Geldermalsen is een kinderdagcentrum voor jonge kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand en voor kinderen met een Ernstige Meervoudige Beperking in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. In kleine groepjes worden er activiteiten aangeboden die passend zijn bij de ontwikkeling en de belevingswereld van de kinderen. Ze worden uitgedaagd in een veilige omgeving, en waar nodig met 1 op 1 begeleiding, om stapjes te kunnen maken in hun ontwikkeling.

OntwikkelingsmateriaalKDC De Rietpol heeft een nieuwe zand- en watertafel-Goodwill.nl
De begeleiders van de 8 kinderen voor de groep 0 t/m 5 jaar waren op zoek naar passend ontwikkelingsmateriaal. Iets dat het hele jaar door gebruikt kan worden, zowel binnen als buiten, en waar iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan spelen. Het werd een nieuwe zand- en watertafel met attributen.

Zintuigen prikkelen
Met deze tafel worden alle zintuigen geprikkeld en worden de jonge kinderen op een ontspannen manier gestimuleerd om alles te ontdekken. Ze proeven het water, voelen verschillende materialen, ze kijken naar de waterloper en draaien aan het waterrad.

Samen spelen
De kinderen die al wat verder zijn in hun ontwikkeling worden gestimuleerd in het samenspel. Samen spelen is nog lastig voor deze kinderen. Maar door er als begeleider bij te gaan zitten en samen met de kinderen te spelen helpt hen dit om ook naar elkaar te kijken en de materialen waarmee ze aan het spelen zijn uit te wisselen. Soms spelen de kinderen in kleine groepjes maar soms ook alleen. Ze krijgen de ruimte om zelf te ontdekken. Als kinderen het lastig vinden om zelf tot spel te komen helpt de begeleider daarbij. Als het lukt om samen te spelen helpt de begeleider om variaties aan te brengen in het spel.

De nieuwe zand- en watertafel voor KDC De Rietpol-Goodwill.nlElke dag een Goodwill Day
De kinderen mochten helpen om de tafel in elkaar te zetten. Ze waren dolenthousiast en wilden meteen alles ontdekken. Ze speelden met veel plezier met het water, zand, bakjes en gietertjes. Ze kregen er geen genoeg van, telkens werd iets nieuws ontdekt en uitgeprobeerd. De kinderen werden geprikkeld om door te gaan met spelen. Water en zand zijn allebei favoriet om mee te spelen. Binnen mogen ze eigenlijk alleen met water spelen maar buiten mag het zand erbij. Hoe viezer hoe beter! Zo is het elke dag een Goodwill Day! 

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2020

Nieuw ontwikkelingsmateriaal voor Youké Tureluur

Nieuw ontwikkelingsmateriaal voor Youké Tureluur

“Wat grappig!” roept een kind. Het speelt met een nieuw magneetbord: als je er met een pinnetje op duwt komt er een magneetbolletje naar buiten. Dit is één van de nieuwe ontwikkelingsmaterialen voor de groep Youké Tureluur uit […]

Verder lezen

december 2019

Kinderkerstpakketten 2019

Kinderkerstpakketten 2019

“Mooie doos, mooie doos!”  Een jongetje kijkt vanuit zijn rolstoel lachend toe. Hoe meer lawaai de peuters maken, hoe liever het hem is! Het enthousiasme is groot bij de kinderen van Verpleegkundig Kinderdagverblijf (VKD) Bijzonder in Zeeland (Noord […]

Verder lezen

^