Nieuwe spelmaterialen voor De Kleine Hoogen

In de poppenhoek staat een jongetje te strijken met de nieuwe strijkplank. “Wat leuk! Dat doet mama thuis ook!”. De juf hangt er nog een waslijntje bij en nu lijkt het net echt. Een meisje komt hem helpen. Aan tafel beginnen kinderen enthousiast aan de nieuwe puzzels. Ook het speelzand en de klei zijn populair. Er worden afspraken gemaakt wie waar mee mag beginnen en later wordt er gewisseld van materiaal. De kinderen van MKD De Kleine Hoogen in Reek ontdekken zo samen het nieuwe spelmateriaal.

Nieuwe materialen als Goodwill Day

Emoties en sociale vaardigheden
Na het speelmoment is het tijd voor de kring. “Rupsenclub” hangt op het picto-bord. Dit is een sociale vaardigheidstraining speciaal gericht op kleuters. Op verschillende manieren gaan kinderen aan de slag met emoties en sociale vaardigheden. Samen praten in de kring, boeken voorlezen, spelletjes doen en aan tafel verwerkingsopdrachten maken. Dankzij de donatie van Goodwill hebben de juffen veel nieuwe themaboeken kunnen aanschaffen. In de kring wordt het nieuwe boek “Het kleurenmonster” voorgelezen. Het monster voelt zich raar en gaat met behulp van een meisje zijn gevoelens sorteren. De kinderen mogen daarna vertellen waar zij blij van worden: “Een ijsje eten!”, “Cadeautjes krijgen als ik jarig ben.” en “Naar zwemles gaan.” of “Samen spelen met de auto’s.” Elke week komt een andere emotie aan bod. Gedurende de week komen de juffen er nog op terug met de kinderen, er worden werkbladen gemaakt of bijvoorbeeld een kleurenmonster geknutseld.

Nieuw spelmateriaal
Wauw, het lijkt net of Sinterklaas is geweest!” roept een kindje van groep OZO. De nieuwe spelmaterialen staan uitgestald op tafel en trekken veel bekijks. OZO staat voor Onderwijs Zorg-combinatie. Op deze MKD-groep worden onderwijs en zorg gecombineerd binnen de dagbehandeling op het MKD. De groepsgrootte bestaat uit 10 kinderen en wordt aangestuurd door een juf en een pedagogisch medewerker. Naast de OZO-groep zijn er nog twee accentgroepen, groep Dikkie Dik en groep Pino. Beiden groepen hebben plaats voor 5 kinderen. Een pedagogisch medewerker begeleidt de kinderen gedurende de dag. De kinderen zijn tussen de 2 en 6 jaar en hebben (ernstige) ontwikkelings-/gedrags- en/of leerproblemen.

Stichting Maashorst – Koraal
Alle drie de groepen bevinden zich op het terrein van Stichting Maashorst, onderdeel van Koraal. Naast de MKD-groepen zijn hier ook een SO-school en 24-uursgroepen te vinden, evenals oefentherapie, logopedie en speltherapie. Verder wordt ieder gezin gekoppeld aan een vaste trajectbegeleidster, deze komt thuis bij de gezinnen. Er wordt gewerkt volgens de methode Gezin Centraal, waarbij het doel is de balans tussen draagkracht en draaglast te herstellen volgens een gezinsgerichte aanpak.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2022

Zwemuitje voor CityKids

Zwemuitje voor CityKids

Kinderen van de CityKids locaties in Barendrecht en Capelle-Rivium zijn wezen zwemmen bij zwembad Oostervant in Rotterdam. Eigenlijk is het vooral waterpret met voor iedereen 1-op-1 begeleiding door een ouder, pedagogisch medewerker, stagiaire of vrijwilliger. WaterpretEenmaal in het […]

Verder lezen

april 2022

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Sensorisch speelgoed voor Kleine Maatjes

Om goed te kunnen aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen is het belangrijk om geschikt spelmateriaal te kunnen aanbieden. Bij Kleine Maatjes in Krommenie vinden veel kinderen het fijn om lekker te kunnen snoezelen. Hierbij worden alle […]

Verder lezen

^