Nieuw ontwikkelingsmateriaal voor Youké Tureluur

Nieuw ontwikkelingsmateriaal als Goodwill Day

Wat grappig!” roept een kind. Het speelt met een nieuw magneetbord: als je er met een pinnetje op duwt komt er een magneetbolletje naar buiten. Dit is één van de nieuwe ontwikkelingsmaterialen voor de groep Youké Tureluur uit Veenendaal.

Dagbehandelingsgroep
Bij de dagbehandelingsgroep Tureluur zitten in totaal 9 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 5 jaar oud. Er is een groot vermoeden van of inmiddels al vastgesteld dat er sprake is van een autisme spectrum stoornis (ASS). Omdat deze kinderen veel zorg en begeleiding vragen, is een dagbehandelingsgroep voor deze leeftijd een mooie basis. Zij krijgen op de groep veel individuele aandacht en begeleiding om zich zo goed voor te kunnen bereiden op een andere, vaak schoolse plek. Per dag zijn er twee of drie jeugdzorgwerkers aanwezig.

Nieuw ontwikkelingsmateriaal
Om de ontwikkeling van elk kind zo optimaal mogelijk te begeleiden en stimuleren, wordt er veel gebruik gemaakt van ontwikkelingsmateriaal. In de loop der tijd is er al geregeld wat aangeschaft of zelf gemaakt, maar veel van de materialen zijn verouderd. Een van de juffen vertelt: “Omdat we toe waren aan nieuw materiaal, passend bij deze tijd, zijn we gaan zoeken naar materialen die ondersteunend kunnen zijn. Omdat dit vaak een hoge kostenpost wordt, gebeurt het dat we dit vaak niet kunnen aanschaffen. Door onze goede contacten met Goodwill, hebben we de materialen toch kunnen aanschaffen!”

Een nieuwe puzzel om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.Dankbaar
Zowel de kinderen als de juffen zijn heel dankbaar en blij met dit nieuwe materiaal. De juf vertelt verder: “Onze kids zijn meteen enthousiast met het materiaal aan de slag gegaan. Zo riep iemand meteen: ‘Zo hé,.. wat veel zeg!’ Ze wilden alles direct uitproberen. Voor de één is het best moeilijk, de ander kan er al goed mee uit de voeten. Zo leren we plaatjes combineren: groot en klein bij elkaar of dik en dun. Ook hebben we een leuk magneetbord met bolletjes. Sommige kinderen vinden het leuk om hier zelf iets mee te maken, de ander lukt het om een voorbeeld kaart na te maken.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

januari 2021

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse […]

Verder lezen

^