Nieuw ontwikkelingsmateriaal voor Youké Tureluur

Nieuw ontwikkelingsmateriaal als Goodwill Day

Wat grappig!” roept een kind. Het speelt met een nieuw magneetbord: als je er met een pinnetje op duwt komt er een magneetbolletje naar buiten. Dit is één van de nieuwe ontwikkelingsmaterialen voor de groep Youké Tureluur uit Veenendaal.

Dagbehandelingsgroep
Bij de dagbehandelingsgroep Tureluur zitten in totaal 9 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 5 jaar oud. Er is een groot vermoeden van of inmiddels al vastgesteld dat er sprake is van een autisme spectrum stoornis (ASS). Omdat deze kinderen veel zorg en begeleiding vragen, is een dagbehandelingsgroep voor deze leeftijd een mooie basis. Zij krijgen op de groep veel individuele aandacht en begeleiding om zich zo goed voor te kunnen bereiden op een andere, vaak schoolse plek. Per dag zijn er twee of drie jeugdzorgwerkers aanwezig.

Nieuw ontwikkelingsmateriaal
Om de ontwikkeling van elk kind zo optimaal mogelijk te begeleiden en stimuleren, wordt er veel gebruik gemaakt van ontwikkelingsmateriaal. In de loop der tijd is er al geregeld wat aangeschaft of zelf gemaakt, maar veel van de materialen zijn verouderd. Een van de juffen vertelt: “Omdat we toe waren aan nieuw materiaal, passend bij deze tijd, zijn we gaan zoeken naar materialen die ondersteunend kunnen zijn. Omdat dit vaak een hoge kostenpost wordt, gebeurt het dat we dit vaak niet kunnen aanschaffen. Door onze goede contacten met Goodwill, hebben we de materialen toch kunnen aanschaffen!”

Een nieuwe puzzel om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.Dankbaar
Zowel de kinderen als de juffen zijn heel dankbaar en blij met dit nieuwe materiaal. De juf vertelt verder: “Onze kids zijn meteen enthousiast met het materiaal aan de slag gegaan. Zo riep iemand meteen: ‘Zo hé,.. wat veel zeg!’ Ze wilden alles direct uitproberen. Voor de één is het best moeilijk, de ander kan er al goed mee uit de voeten. Zo leren we plaatjes combineren: groot en klein bij elkaar of dik en dun. Ook hebben we een leuk magneetbord met bolletjes. Sommige kinderen vinden het leuk om hier zelf iets mee te maken, de ander lukt het om een voorbeeld kaart na te maken.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

augustus 2020

Nieuwe uitdagingen bij het buitenspelen

Nieuwe uitdagingen bij het buitenspelen

Door Goodwill hebben wij nieuwe spelmaterialen aan kunnen schaffen. We kunnen het allemaal gebruiken tijdens het buitenspelen en dat vinden wij erg fijn! We zijn graag buiten, maar we doen vaak hetzelfde. Deze materialen bieden weer variatie en […]

Verder lezen

juli 2020

‘Voelen’ staat centraal bij entrea lindenhout

‘Voelen’ staat centraal bij entrea lindenhout

Bij de dagbehandeling van entrea lindenhout in Apeldoorn komen 16  kinderen verdeeld over twee groepen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar. Er zijn bij deze kinderen onduidelijkheden over hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel, motorisch en/of […]

Verder lezen

^