Lichttafel voor Zozijn

De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben een lichttafel cadeau gekregen. Dat is een hele bijzondere tafel! Want hij geeft licht in verschillende kleuren en onder de tafel zit een bak waarin zand, water of rijst kan.

Samen ontdekken en proberen
Een medewerkster vertelt: “De kinderen kwamen direct enthousiast naar de lichttafel toe lopen en drukten op de verschillende knoppen. Wat zien de speciale doorzichtige blokken er mooi uit door de verschillende kleuren! We hebben ook zand en rijst op de tafel gelegd. Dit krijgt een andere kleur als de kleur van de lampen veranderd, heel leuk om te zien!”

Sensorische informatieverwerking
Deze lichttafel doet een beroep op de sensorische informatieverwerking van de kinderen: door het kijken naar de verschillende kleuren en het voelen van het zand, de rijst en/of de blokken ervaren ze allerlei prikkels. Deze prikkels/stimulans zijn belangrijk voor hun ontwikkeling. Een kind leert immers door te ervaren. “We hebben nog een hoop te ontdekken met dit mooie speelgoed, dat is een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Heel erg bedankt Goodwill!”  

Over Zuidzon & Zozijn
Bij Zuidzon van orthopedagogisch centrum de Winde zijn zo’n 23 kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Kinderen komen hier als zij door welke reden dan ook achterlopen in hun ontwikkeling. Medewerkers volgen de ontwikkeling en stimuleren kinderen om stapjes te maken, dit samen met betrokken therapeuten zoals ergotherapie, logopedie en fysiotherapie. Ook is er een gedragswetenschapper betrokken bij het kind. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling. Samen wordt gekeken naar welke vorm van onderwijs of dagbesteding hun kind kan doorstromen. De Winde is onderdeel van Zozijn.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

augustus 2022

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Zorglocatie Zandley van Mijzo in Drunen heeft nieuwe spelmaterialen uitgezocht voor hun bewoners met dementie. De activiteitencoaches hebben een specialist laten komen om hun eigen kennis over spelmaterialen te vergroten. “Zo konden wij zelf ervaren wat spelmateriaal met […]

Verder lezen

augustus 2022

Natuurspeeltuin voor Kombino

Natuurspeeltuin voor Kombino

“Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich buiten veilig kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Een groepje medewerkers vormde de “tuincommissie” en samen bedachten zij een super leuke natuurspeeltuin, waar van alles te […]

Verder lezen

^