Lichttafel voor Zozijn

De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben een lichttafel cadeau gekregen. Dat is een hele bijzondere tafel! Want hij geeft licht in verschillende kleuren en onder de tafel zit een bak waarin zand, water of rijst kan.

Samen ontdekken en proberen
Een medewerkster vertelt: “De kinderen kwamen direct enthousiast naar de lichttafel toe lopen en drukten op de verschillende knoppen. Wat zien de speciale doorzichtige blokken er mooi uit door de verschillende kleuren! We hebben ook zand en rijst op de tafel gelegd. Dit krijgt een andere kleur als de kleur van de lampen veranderd, heel leuk om te zien!”

Sensorische informatieverwerking
Deze lichttafel doet een beroep op de sensorische informatieverwerking van de kinderen: door het kijken naar de verschillende kleuren en het voelen van het zand, de rijst en/of de blokken ervaren ze allerlei prikkels. Deze prikkels/stimulans zijn belangrijk voor hun ontwikkeling. Een kind leert immers door te ervaren. “We hebben nog een hoop te ontdekken met dit mooie speelgoed, dat is een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Heel erg bedankt Goodwill!”  

Over Zuidzon & Zozijn
Bij Zuidzon van orthopedagogisch centrum de Winde zijn zo’n 23 kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Kinderen komen hier als zij door welke reden dan ook achterlopen in hun ontwikkeling. Medewerkers volgen de ontwikkeling en stimuleren kinderen om stapjes te maken, dit samen met betrokken therapeuten zoals ergotherapie, logopedie en fysiotherapie. Ook is er een gedragswetenschapper betrokken bij het kind. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling. Samen wordt gekeken naar welke vorm van onderwijs of dagbesteding hun kind kan doorstromen. De Winde is onderdeel van Zozijn.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

september 2021

Lichttafel voor Zozijn

Lichttafel voor Zozijn

De kinderen van orthopedagogisch centrum Zuidzon De Winde in Didam hebben een lichttafel cadeau gekregen. Dat is een hele bijzondere tafel! Want hij geeft licht in verschillende kleuren en onder de tafel zit een bak waarin zand, water […]

Verder lezen

augustus 2021

Muzikale bingo bij Mijzo De Doelen

Muzikale bingo bij Mijzo De Doelen

Zorglocatie De Doelen van organisatie Mijzo is te vinden in hartje Oosterhout. Het is het thuis van 68 cliënten met een geestelijke en/of lichamelijke aandoening in de leeftijd van 60 tot en met 101 jaar. Gezellige middagen Team […]

Verder lezen

^