“Lekker knoeien” bij Entrea De Boemerang in Nijmegen

Sensopatisch spelen voor De Boemerang in Nijmegen - Goodwill DayHeerlijk met je handen modder maken. Knoeien met water en zand en een grote rotzooi maken. En dat elke dag weer. De kinderen van Entrea de Boemerang kunnen dat nu met hun nieuwe zand- en watertafel. Ze vinden het geweldig leuk!

Entrea in Nijmegen

Leergroep “de ‘Boemerang” biedt kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar samen met hun gezinnen de mogelijkheid om te werken aan opvoedings- en ontwikkelingsmoeilijkheden. Veelal hebben ze moeite met het accepteren van gezag, samenspelen of het uiten van emoties. De behandeling is gericht op het gehele gezin zodat het kind zoveel als mogelijk is thuis blijft wonen en het gezin weer verder kan met elkaar.

Creativiteit en zintuigen stimuleren

Als Goodwill Day hebben de kinderen buiten in de achtertuin een speeltafel met zand- en waterbak gekregen. Hiermee kunnen ze hun creativiteit en zintuigen stimuleren. De kinderen hebben plezier aan het voelen en maken van moddermonsters.

Leren en verwerken

Kinderen leren veel van het spelen met zand en water. Het materiaal leren ze kennen, ze ontdekken wat ze er mee kunnen doen. En ze leren over zichzelf. Wat vind ik fijn en wat vind ik niet fijn? Vaak is sensopathisch spel rustgevend en kunnen kinderen terwijl ze aan het knoeien zijn allerlei emoties en gebeurtenissen verwerken. Bovendien oefenen ze hun motoriek tijdens het spelen door te friemelen, scheppen, gieten en nog veel meer!

Eigen plekje in de tuinLekker knoeien met water en zand - Goodwill Day

Het creëren van een plek waar sensopathisch spel gespeeld kan worden is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De plek in de achtertuin is nu een verzamelplek voor de kinderen van Entrea om lekker hun fantasie de vrije loop te laten gaan en samen of alleen te kunnen ontdekken. Maar vooral om lekker te knoeien! Uiteindelijk is het toch het leukst om lekker aan te modderen en daar leer je vaak ook het meeste van!

 

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

In verband met privacy zijn deze kinderen onherkenbaar gefotografeerd. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Goodwill Days

juni 2019

Wat een UniK(e) dag: naar de speeltuin!

Wat een UniK(e) dag: naar de speeltuin!

Wij zijn zes kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar die elke dag met plezier komen leren en spelen op de ontwikkelgroep ’t Brukske van UniK in Venray. Maar vandaag was het anders, vandaag hadden we […]

Verder lezen

mei 2019

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Naar de speeltuin met de Markiezaten

Eindelijk was het zover, de ‘blauwe’ dag (de donderdag) was aangebroken en de kinderen hadden hun Goodwill Day. Vier groepen van Dagcentrum de Markiezaten gingen op stap naar de speeltuin in Bergen op Zoom.  RustigDe speeltuin was deze […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^