JUBILEUM Goodwill Day: CityKids naar Diergaarde Blijdorp

Deze maand een extra Goodwill Day want Goodwill bestaat 27,5 jaar! Ruim 65 kinderen van de locaties Rotterdam en Barendrecht van MKDV CityKids zijn een dagje uit geweest naar Diergaarde Blijdorp. De kinderen hebben genoten van alle dieren, de speeltuin en elkaar.   

GeregelGroepsfoto van MKDV Citykids tijdens hun Goodwill Day
Iedereen keek erg uit naar deze dag. Uiteraard de kinderen maar ook de ouders, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Voor een uitstapje als dit moet vooraf een hoop geregeld worden, de 1-op-1 begeleiding van de kinderen is een must, er moeten veel spullen meegenomen worden en het vervoer moet worden geregeld.

Bijzonder en spannend
Het was een bijzondere dag. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat zij in een dierentuin waren. Ze keken hun ogen uit. Ieder op zijn of haar eigen manier: vol ontzag, verwondering en spanning maar ook heel nieuwsgierig en enthousiast. In kleine groepjes trokken de kinderen door het park. Tussen de middag werd er gezamenlijk pauze gehouden en konden de kinderen genieten van frietjes en drinken.Deze kinderen mochten mee met de Goodwill Day

Het is altijd spannend hoe de kinderen op zo’n uitje reageren. Maar ze deden het allemaal verbazingwekkend goed! Ze genoten van het wandelen, spelen in de speeltuin, lekker frietjes eten en het contact met de vrijwilligers. Eigenlijk genoten de kinderen van alles in Blijdorp!

Fantastisch uitje
De dag vloog voorbij. Moe maar voldaan gingen de meeste kinderen weer terug met een busje naar hun CityKids locatie. Even rust om alle prikkels te verwerken. Sommige kinderen gingen met hun ouder(s) mee naar huis. De kinderen kijken terug op een fantastisch uitje! 

Over CityKids
CityKids is een Medische Kindzorg Instelling en heeft diverse specialiteiten, namelijk het verpleegkundig kinderdagverblijf (VKDV), het kinderdagcentrum (KDC), kinderthuiszorg, praktisch pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) en begeleid en beschermd wonen. De instelling bevindt zich op locaties in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Barendrecht, DenMeisje bij Diergaarde Blijdorp - Goodwill.nl Haag en Delft. CityKids geeft bijzondere kinderen en jongeren de aandacht en ruimte zich te ontwikkelen en volop mee te doen! Meer informatie is te vinden via www.mkdvcitykids.nl.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

mei 2020

Wobbel voor De Valkhorst van Adelante Zorggroep

Wobbel voor De Valkhorst van Adelante Zorggroep

Een wobbel is een houten halfronde plank die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Eigenlijk is het voor elk kind iets anders, het is maar net wat zij er op dat moment mee doen. Je kunt er op […]

Verder lezen

april 2020

2 nieuwe iPads voor ODC BaLaDe in Waalwijk

2 nieuwe iPads voor ODC BaLaDe in Waalwijk

De groepen Dolfijn en Zeepaard van het Orthopedagogisch Dagcentrum BaLaDe hebben elk een nieuwe iPad. De kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar hebben mogelijk een ontwikkelingsachterstand. De begeleiders stimuleren de ontwikkeling van de kinderen, observeren veel, zoeken […]

Verder lezen

^