Genieten in de dierentuin

Ruim 70 kinderen van CityKids De Componist in Capelle aan den IJssel hebben een heerlijke dag gehad in Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is het meest populaire uitje van de kinderen én van hun begeleidende ouder. CityKids is een medische kindzorg instelling en tijdens een uitje hebben de kinderen allemaal één-op-één begeleiding nodig.

Tijgers kijken in de dierentuin_Goodwill

Zintuigen prikkelen
Vol enthousiasme gaan de kinderen, ouders, pedagogen en vrijwilligers in groepen op ontdekking in het park. Waar zijn de dieren en welke dieren (her)kennen ze? Op de route die de kinderen lopen worden op verschillende plekken hun zintuigen gestimuleerd. Het snoezelen in het Oceanium, de warmte in de vlindertuin en de verschillende geuren bij de dierenverblijven.

Spelen en smikkelen
Net voor de lunch komen de kinderen aan bij de grote speeltuin en kijken hun ogen uit. Snel gaan alle tassen af en spelen maar. Vol enthousiasme klimmen de kinderen in en op de speeltoestellen. Voor ieder zijn / haar ontwikkeling is er wat geschikts: van glijden van de hoogste glijbaan tot aan wippen op de wipwap.
Etenstijd! Voor alle kinderen en begeleiders staan er heerlijke patatjes klaar. Ze smaken heerlijk en zitten snel bij iedereen in de buik. Na een korte pauze zijn alle kinderen weer klaar om de rest van het park te ontdekken.

Giraffen kijken tijdens Goodwill Day_Goodwill

Bijpraten
Tijdens het wandelen praten de pedagogen bij met ouders en vrijwilligers. In een ontspannen omgeving contact maken doet goed. Zo worden er niet alleen zorggerichte gesprekken gevoerd maar is het juist erg luchtig.

Het is weer tijd om te gaan! Het zorgvervoer staat klaar en de kinderen kunnen snel instappen. Al gauw zijn er wat kinderen die knikkebollend in de auto zitten. Ze zijn moe en voldaan. Wat hebben we het leuk gehad! Heel veel dank aan iedereen die deze heerlijke dag voor onze kinderen en hun begeleiders mogelijk hebben gemaakt!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR


Goodwill Days

november 2022

Sinterklaas 2022

Sinterklaas 2022

  Op 12 november arriveert Sinterklaas weer in Nederland. Vorig jaar heeft hij pakjes bezorgd bij de kinderen van Zozijn Zuidzon De Winde in Didam en bij mensen met dementie van zorglocatie Zonnehof van Mijzo in Tilburg. PakjesfeestDit […]

Verder lezen

oktober 2022

Genieten in de dierentuin

Genieten in de dierentuin

Ruim 70 kinderen van CityKids De Componist in Capelle aan den IJssel hebben een heerlijke dag gehad in Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is het meest populaire uitje van de kinderen én van hun begeleidende ouder. CityKids is een […]

Verder lezen

^