Genieten in de dierentuin

Ruim 70 kinderen van CityKids De Componist in Capelle aan den IJssel hebben een heerlijke dag gehad in Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is het meest populaire uitje van de kinderen én van hun begeleidende ouder. CityKids is een medische kindzorg instelling en tijdens een uitje hebben de kinderen allemaal één-op-één begeleiding nodig.

Tijgers kijken in de dierentuin_Goodwill

Zintuigen prikkelen
Vol enthousiasme gaan de kinderen, ouders, pedagogen en vrijwilligers in groepen op ontdekking in het park. Waar zijn de dieren en welke dieren (her)kennen ze? Op de route die de kinderen lopen worden op verschillende plekken hun zintuigen gestimuleerd. Het snoezelen in het Oceanium, de warmte in de vlindertuin en de verschillende geuren bij de dierenverblijven.

Spelen en smikkelen
Net voor de lunch komen de kinderen aan bij de grote speeltuin en kijken hun ogen uit. Snel gaan alle tassen af en spelen maar. Vol enthousiasme klimmen de kinderen in en op de speeltoestellen. Voor ieder zijn / haar ontwikkeling is er wat geschikts: van glijden van de hoogste glijbaan tot aan wippen op de wipwap.
Etenstijd! Voor alle kinderen en begeleiders staan er heerlijke patatjes klaar. Ze smaken heerlijk en zitten snel bij iedereen in de buik. Na een korte pauze zijn alle kinderen weer klaar om de rest van het park te ontdekken.

Giraffen kijken tijdens Goodwill Day_Goodwill

Bijpraten
Tijdens het wandelen praten de pedagogen bij met ouders en vrijwilligers. In een ontspannen omgeving contact maken doet goed. Zo worden er niet alleen zorggerichte gesprekken gevoerd maar is het juist erg luchtig.

Het is weer tijd om te gaan! Het zorgvervoer staat klaar en de kinderen kunnen snel instappen. Al gauw zijn er wat kinderen die knikkebollend in de auto zitten. Ze zijn moe en voldaan. Wat hebben we het leuk gehad! Heel veel dank aan iedereen die deze heerlijke dag voor onze kinderen en hun begeleiders mogelijk hebben gemaakt!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR


Goodwill Days

juni 2023

De kinderboerderij op bezoek

De kinderboerderij op bezoek

Een aantal dieren van mobiele boerderij Huppeldepup is op bezoek geweest bij Villa Clementina in Zemst. Het zonnetje scheen en de kindjes keken er naar uit om naar het grasveld met de dieren te gaan. Villa Clementina is […]

Verder lezen

juni 2023

Genieten van live muziek

Genieten van live muziek

Een trekzak, twee violen, een contrabas en een elektronische piano. Wat hebben we een prachtige middag gehad met het muziekoptreden van de mannen van Zigeunerorkest Cserebogàr. Enthousiaste muzikanten die heel mooi contact maakten met onze bewoners van Wonen […]

Verder lezen

^