Een geweldig dagje uit voor De Markiezaten!

    

Een geweldig dagje uit voor De Markiezaten
Eindelijk was het de blauwe dag voor de kinderen van Dagcentrum De Markiezaten in Bergen op Zoom. De blauwe dag is de donderdag en daar werd de hele week al naar uitgekeken. Op deze donderdag was de Goodwill Day en gingen de kinderen van drie groepen samen een dagje uit. Monkey Town was de bestemming.

Om 10.00 uur begon de pret met een duik in het ballenbad. Daarna werd alles uitgeprobeerd: in vliegende vaart van de hoge glijbaan, schieten met een ballenkanon of door een kruiptunnel. Dat laatste vonden sommige kinderen wel een beetje spannend, maar met wat hulp en aanmoediging van hun juf, papa of mama lukte het toch! De roetsjbaan was één van de favorieten, net als het draaimolentje. Dat draaide continu gezellig in het rond. Buiten scheen de zon volop en kon ook gespeeld worden. Er werd veel geschommeld in de vogelnestschommel en gesprongen op de trampoline. Tussendoor stond er op tafel een lekker bekertje ranja klaar want het spelen maakte de kinderen wel dorstig!

Tussen de middag was er voor iedereen een bakje met lekkere frites en kipnuggets. Daarna ging het klimmen, klauteren en springen weer verder. Tot het moment dat er een ijsje gehaald kon worden bij de juffen, dat ging er wel in. Toen was het tijd om naar huis te gaan. Iedereen trok de juiste schoenen en sokken weer aan. Als afsluiting kregen de kinderen nog een lekkere snoepzak mee naar huis. Wat een geweldige dag!

Dagcentrum de Markiezaten
Op dagcentrum de Markiezaten wordt de best passende vorm van onderwijs voor kind onderzocht. Zij adviseren welke vorm van onderwijs het meest geschikt is voor elk kind. Vervolgens wordt dit kind zo goed mogelijk voorbereidt op dit onderwijs. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek komen in een groep die het beste bij hem of haar aansluit. De verschillende groepen zijn ingericht naar ontwikkelingsleeftijd en/of bijkomende problematiek. Samen met ouders/verzorgers wordt bekeken hoe het kind optimaal gestimuleerd kan worden. Daarbij wordt gelet op de kansen en mogelijkheden van het kind.

Goodwill Days

juli 2018

3 nieuwe speeltoestellen voor KDC Kobalt

3 nieuwe speeltoestellen voor KDC Kobalt

Spelen op het balkon De Rupsen groep (9 kinderen) van KDC Kobalt in Tilburg heeft de Goodwill Day gebruikt om drie nieuwe speeltoestellen aan te schaffen. De groep heeft een heel groot balkon met een prachtig uitzicht en kunstgras. […]

Verder lezen

juni 2018

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

Nieuwe waterbaan en zandtafel bij Youké

  Dagbehandelingsgroep Bloesem Bloesem is een dagbehandelingsgroep van Youké in Ede voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. De kinderen die naar Bloesem komen hebben het moeilijk in hun ontwikkeling en/of gedrag. Het kan […]

Verder lezen

H
E
L
P

M
E
E

^