Een bron van plezier: bewegende tegels

MOC ’t Kabouterhuis biedt hulp en begeleiding aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, opvoedingsproblemen of psychische/psychiatrische problemen. Op de locatie Amsterdam Zuidoost zijn vier groepen voor kinderen tussen 2 en 5 jaar die drie dagen per week naar de groep komen.

Zintuigelijke motoriektegels_Goodwill

Zintuiglijke motoriektegels
De speelhal voor deze groepen is vernieuwd. Een medewerkster vertelt: “We hebben daarvoor zintuiglijke motoriektegels aangeschaft. Dit zijn tegels gevuld met een vloeibare, gekleurde gel. Als een kind op een tegel drukt met de hand of voet komt de gel in de plaat in beweging en creëert mooie, bewegende en kleurrijke vormen. De kinderen waren meteen enthousiast en ontdekken de tegels met hun voeten en handen. Ze genieten ervan om ermee te spelen. Soms helpt het hen ook om rustig te worden.”

Prikkel je zintuigen
De tegels liggen in de vernieuwde speelhal waar de kinderen vrij kunnen ontdekken. “De tegels zijn onderdeel van de inrichting en dus continu beschikbaar. Regelmatig lopen de kinderen hier naar toe om zich te verwonderen wat er gebeurd als je op een tegel staat. Ze leren verschillende kleuren, ontdekken verschillende vormen en zien het effect wanneer je de tegel beweegt. Verschillende zintuigen worden zo geprikkeld. De kinderen ervaren veel plezier, zowel alleen als ook samen met hun vrienden. Kortom, de motoriektegels zijn een echte aanwinst voor onze kinderen en onze locatie.”

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!


WORD SPONSOR

Goodwill Days

februari 2023

Klimmen met een visuele beperking

Klimmen met een visuele beperking

De kinderen van de Vlinder zijn blij met het leuke Pikler klimrek dat we hebben gekregen van Goodwill. De Vlinder is een ontwikkeling stimulerende groep van Visio voor kinderen die blind of slechtziend zijn. Best spannendHet klimrek stimuleert […]

Verder lezen

januari 2023

Roofvogelshow bij Mijzo

Roofvogelshow bij Mijzo

Al weken gonsde het door zorglocatie Eekhof in Kaatsheuvel: “Komen er roofvogels? Binnen? Zitten ze dan in een kooi? Vliegen ze los? Dat kan toch niet?” Nou en of dat kan! De eigenaren van De Valkenhof geven al […]

Verder lezen

^