De Biezenwaard wil de hele dag wel snoezelen

 

Belletjes om te snoezelenSnoezelen met lichtjes  

Ik heb genoten van de verschillende schommelstoelen in de snoezelkamers. Ik zat heel ontspannen en keek met een grote glimlach om me heen.” Roos was één van de kinderen van De Biezenwaard in Uithoorn die een uitstapje heeft gemaakt naar het Snoezelcentrum in Amsterdam.

Verrassing
Het was een grote verrassing voor 6 kinderen van Verpleegkundig Kinderzorghuis De Biezenwaard in Uithoorn. Ze gingen op stap, naar het allergrootste Snoezelcentrum van Europa, in Amsterdam. Daar konden ze heerlijk snoezelen in maar liefst 7 verschillende snoezelkamers.

Snoezelen

Samen met ouders en begeleiders mochten de kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar, de verschillende snoezelkamers ontdekken. Alle zintuigen werden geprikkeld. Iedereen kon op zijn eigen tempo en vanuit eigen interesse kijken, voelen, luisteren, zien en ervaren wat er te doen was. Iedereen ging op ontdekking en iedereen bleek zijn eigen voorkeur te hebben om te ontspannen in een bepaalde sfeer of juist te ontdekken.

Muziek, geluid en trilling

Ibrahim is gek op muziek. Hij vond de muziek kamer dan ook erg leuk: “Ik zat op schoot en mocht de piano toetsen in drukken. Mijn begeleidster kon een liedje spelen. Samen klonk het heel erg mooi. In de natuurkamer speelde ik met een klankschaal. Deze maakt mooi geluid en je voelt ook een trilling.”

Kleurtjes, hoe feller hoe beter
Daniel vond de felle kleurtjes in de black-light kamer fascinerend. De kamer was donker, maar de mooie kleurtjes sprongen er uit. “In de bubbelkamer was een plateau waar ik op kon staan. Als ik dan op een vlak stond, dan kleurde het vlak oranje of blauw of groen en er kwam een mooi geluid uit. Je snapt het wel. Ik stapte er vrolijk op rond en keek naar de kleurtjes en hoorde de verschillende muziekjes. Ik kon er geen genoeg van krijgen.”

Bellen en visjes
Maartje vond de grote bellenbuizen het allermooist. In de bellenbuizen zwommen visjes en die gingen steeds weer omhoog en omlaag. “Het was heel mooi om naar te kijken. Ik bekeek de buis van heel dichtbij. Ook vond ik het leuk om door de ruimtes te kruipen en lekker te ontdekken.”

De Biezenwaard
De kinderen vond het uitje geweldig. Bij thuiskomst op De Biezenwaard waren ze moe en voldaan. De Biezenwaard is een gastvrije plek waar ernstige en chronisch zieke kinderen kunnen logeren, tijdelijk verblijven of komen voor dagopvang, vakantieopvang of naschoolse opvang.

Meer weten over snoezelen?
Wat is snoezelen precies, wat kun je ermee bereiken en voor wie is het geschikt? Ilse Achterberg, eigenaar van het Snoezelcentrum in Amsterdam geeft de antwoorden in ons blog: Iedereen snoezelt!  

Snoezelen is ontdekkenSnoezelen met black light.

 

Ook een Goodwill Day mogelijk maken?
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

december 2018

75 Kinderkerstpakketten

75 Kinderkerstpakketten

In de periode voor kerst kunnen wij wederom 75 Medisch Kinderdagverblijven in Nederland verrassen met een speciaal Kinderkerstpakket. Een grote doos met nieuw speelgoed en spelletjes voor de kinderen in een MKD. Het Kinderkerstpakket “Ooh wat zit er […]

Verder lezen

december 2018

Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Vanuit Spanje is hij met de stoomboot naar Nederland gevaren. Samen met zijn Pieten, heel veel zakken vol pepernoten en nog meer zakken gevuld met kadootjes. Ze blijven maar kort in Nederland. […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^