Cliënten van De Vlinderhof op vakantie naar De Efteling

Een groep van 5 meervoudig beperkte jongeren van Stichting De Vlinderhof uit Deurne is met hun Goodwill Day op vakantie naar De Efteling geweest. Een gezamenlijk uitstapje voor deze groep is heel bijzonder. Er is veel begeleiding en zorg nodig waardoor ook veel begeleiders nodig zijn. Een midweek naar de Efteling met overnachtingen in het nabijgelegen bungalowpark Bosrijk was dan wel heel spannend maar ook bijzonder mooi!
Kinderen met een beperking genieten van een vakantie - Goodwill Day
Hoe is het gegaan? Lees hier hun verslag van deze speciale vakantie:

Cliënten en begeleiders op vakantie

Op maandagochtend, zo rond de klok van tienen, zijn we vertrokken. Na het inpakken van de koffers en het indelen van de rolstoelbussen vielen de prikkels best wel mee en kon de reis beginnen. Het was ongeveer een uurtje rijden in een hectische ochtendspits. Met veel zorgmomenten en een kleine file zijn we gearriveerd. Gelijk na het inchecken zijn cliënten en begeleiders doorgegaan naar De Efteling. Na 15.00 uur zijn enkele cliënten en begeleiders naar Bosrijk terug gegaan om samen de koffers uit te pakken, de bedden op te maken en het huisje rolstoelvriendelijk in te delen. Denk aan meubels verzetten om met een rolstoel voldoende ruimte te hebben.

Autisme en prikkels

De cliënten vinden het behoorlijk spannend om er een midweek op uit te gaan. Ze zijn allemaal meervoudig beperkt in combinatie met autisme. Het bungalowpark biedt veel rust. Echter De Efteling is een hele prikkelbare omgeving met veel starende mensen. Na het middageten zijn we met enkele cliënten gelijk even terug gegaan naar het huisje om te rusten.

Structuur en regelmaat

Over het algemeen hebben we dagelijks dezelfde dingen gedaan. Om zo structuur en regelmaat te bieden. Opstaan, wassen en aankleden, ontbijten, koffie en naar De Efteling. Daar werden steeds dezelfde en rustige attracties bezocht zoals het sprookjesbos, de bootjes, Himalaya, draaimolen, pandadroom en het treintje.

Musical met harde muziek

Kinderen met een beperking genieten van een knuffel - Goodwill Day
Tijdens de midweek zijn we natuurlijk ook naar de musical ‘De Sprookjessprokkelaar’ geweest, dat was heel erg spannend. Met mooie liedjes en een prachtige sfeer. Echter de harde muziek was voor een van onze cliënten te luid. Gelukkig hadden wij de oorbeschermers meegenomen en konden we de musical af kijken.

Voor herhaling vatbaar

De vakantie hebben we samen afgesloten door uit eten te gaan in het restaurant van het bungalowpark. De dagen ging veel te vlug, maar het was bijzonder mooi en voor herhaling vatbaar.

Wooninitiatief Stichting De Vlinderhof

De cliënten die verbonden zijn aan Stichting De Vlinderhof willen een woongroep vormen. Een woongroep voor later, als zij volwassen zijn. De cliënten zijn meervoudig beperkte kinderen, waarbij lichamelijke en verstandelijke beperkingen gepaard gaan met autisme. Dit maakt de dagelijkse handelingen bijna onmogelijk. Ook zijn er cliënten met de ziekte van Crohn en het ATR-x syndroom. Zij zijn allemaal in de leeftijd van 13-18 jaar.

Meedoen met Goodwill
Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen en een Goodwill Day mede mogelijk maken? Word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

december 2018

75 Kinderkerstpakketten

75 Kinderkerstpakketten

In de periode voor kerst kunnen wij wederom 75 Medisch Kinderdagverblijven in Nederland verrassen met een speciaal Kinderkerstpakket. Een grote doos met nieuw speelgoed en spelletjes voor de kinderen in een MKD. Het Kinderkerstpakket “Ooh wat zit er […]

Verder lezen

december 2018

Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Vanuit Spanje is hij met de stoomboot naar Nederland gevaren. Samen met zijn Pieten, heel veel zakken vol pepernoten en nog meer zakken gevuld met kadootjes. Ze blijven maar kort in Nederland. […]

Verder lezen

H
E
L
P

N
U

^