Buitenspeelgoed voor JoKi-C

Speelgoed voor buiten, om lekker mee in beweging te zijn. Dat was de wens van JoKi-C in Oosterhout. En dat lukt met de 2 nieuwe steps, graafmachines voor in de zandbak en een set Riverstones.

2 nieuwe steps voor medisch kinderdagverblijf_Goodwill.nl

Uitpakken
Een medewerkster vertelt: “De dozen met het speelgoed hebben we samen met de kinderen uit de auto gesjouwd en mee naar de groep genomen. Wat een voorpret! De kinderen konden niet wachten om er mee te spelen. Hun geduld werd op de proef gesteld. Alles uitpakken, bewonderen en de stepjes monteren. Ondertussen werd er gefantaseerd over wanneer en met welk speelgoed het eerst gespeeld kon worden. Eindelijk was het dan tijd om buiten te spelen. Het ene kind wilde meteen met de graafmachines in de zandbak. De ander riep: ‘Mag ik de step, ik wil de blauwe!’ Oh oh oh een ander kindje wilde ook al op de blauwe step. Gelukkig konden we afspraakjes maken zodat we allemaal aan de beurt zouden komen. Het ene kind kon weliswaar harder steppen dan de ander maar de stralende gezichtjes zeiden dat het helemaal niet uitmaakte.

In de zandbak hebben de graafmachines hun werk gedaan. Er zijn ondertussen al heel wat bergen zand verzet.

Evenwicht
“De kinderen wilden ook wel de Riverstones proberen, ook wel rivierstenen of stapstenen genoemd. Het is de bedoeling om van de ene steen naar de steen te lopen of zelfs te springen. Goed voor coördinatie en motoriek, maar zo zeg, dat is moeilijk! En toch is het ons wel gelukt!

Dank je wel Goodwill! Wij hebben nog meer speelplezier door al dat leuke speelgoed. Vrolijke groetjes namens alle grote en kleine mensen van JoKi-C in Oosterhout.”

Wiebelen op de stapstenen_Goodwill.nl

Over JoKi-C
JoKi-C biedt onder ander dagbehandeling op een MKD voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Zij krijgen dagbehandeling in een groep met maximaal 10 kinderen. De dagbehandeling is er voor kinderen met diverse gedrags- en ontwikkelingsproblemen zoals bijvoorbeeld trauma- en hechtingsproblematiek, autisme of ADHD. Uitgangspunt bij de dagbehandeling is het kind behandelen in en samen met zijn eigen omgeving. Het stimuleren van de ontwikkeling van het kind staat centraal. Er wordt gewerkt aan verduidelijking van de problematiek en een passende benadering. Ouders krijgen meer kennis en inzicht, wat hun opvoedvaardigheden versterkt.

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!
WORD SPONSOR

Goodwill Days

september 2022

Een bron van plezier: bewegende tegels

Een bron van plezier: bewegende tegels

MOC ’t Kabouterhuis biedt hulp en begeleiding aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, opvoedingsproblemen of psychische/psychiatrische problemen. Op de locatie Amsterdam Zuidoost zijn vier groepen voor kinderen tussen 2 en 5 jaar die drie dagen per week naar de […]

Verder lezen

augustus 2022

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Nieuw spelmateriaal voor Zandley

Zorglocatie Zandley van Mijzo in Drunen heeft nieuwe spelmaterialen uitgezocht voor hun bewoners met dementie. De activiteitencoaches hebben een specialist laten komen om hun eigen kennis over spelmaterialen te vergroten. “Zo konden wij zelf ervaren wat spelmateriaal met […]

Verder lezen

^