Gerda Havertong leest voor bij Kombino Kinderopvang

24 januari 2020

Met één vinger in de mond, een beetje wiebelig of met een pop stevig onder de arm zitten de kinderen van Kombino Kinderopvang op hun kussentjes. Gerda Havertong komt voorlezen en dat is voor sommigen best een beetje spannend. “Hallo, ik ben Gerda. En wie ben jij?” Voor zover mogelijk noemen de kinderen hun naam. En als Gerda laat zien welke boeken ze heeft meegenomen om uit voor te lezen is het ijs gauw gebroken.

Een kindje kijkt met grote ogen naar Gerda Havertong die een boek voorleest-Goodwill.nl

Nationale Voorleesdagen
In het kader van de nationale voorleesdagen heeft Gerda Havertong in haar rol als ambassadeur van Goodwill® voorgelezen aan 3 groepen kinderen van Kombino Kinderopvang in Zoetermeer. Een deel van deze kinderen heeft meer zorg nodig dan gebruikelijk. Kombino biedt zorg op medisch gebied, bij problemen in de ontwikkeling of bij lichamelijke beperkingen. De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op het stimuleren van voorlezen. Dit helpt kinderen met hun spraak- en taalontwikkeling, het prikkelt de fantasie en het zorgt voor een ontspannen samenzijn met degene die voorleest.

Interactief voorlezen
Gerda Havertong zorgde voor veel interactie met de kinderen. Iedereen werd betrokken bij het voorlezen. De kinderen mochten meedenken over het verloop van het verhaal, dieren benoemen, dierengeluiden nadoen, lichaamsdelen bij zichzelf aanwijzen, tellen, samen liedjes zingen en ten slotte een “applaus voor jezelf!”. De kinderen genoten, ieder op zijn of haar eigen manier.

Kombino Kinderopvang
Alle kinderen zijn uniek en sommigen speciaal. Speciaal omdat ze meer zorg nodig hebben dan andere kinderen. Het ene kind op medisch gebied het andere kind op pedagogisch gebied. Voor deze speciale kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar, is er Kombino. Het dagverblijf ziet eruit als vele andere, maar binnen gaan opvang en extra zorg hand in hand. Behalve in Zoetermeer biedt Kombino ook opvang aan in Den Haag.

Gerda Havertong laat een boek zien aan kleine kinderen-Goodwill.nl

Ambassadeur
Gerda Havertong is al jaren ambassadeur van Goodwill. Een organisatie die zich inzet voor kinderen bij een Medisch Kinderdagverblijf, Orthopedagogische Dagopvang of Verpleegkundig Kinderdagverblijf. Als ambassadeur leest Gerda Havertong regelmatig voor aan deze kinderen. Haar kennis en ervaring zorgen ervoor dat zij de kinderen begrijpt en op hun niveau contact kan leggen.

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe mee met Goodwill!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

juli 2020

‘Voelen’ staat centraal bij entrea lindenhout

‘Voelen’ staat centraal bij entrea lindenhout

Bij de dagbehandeling van entrea lindenhout in Apeldoorn komen 16  kinderen verdeeld over twee groepen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar. Er zijn bij deze kinderen onduidelijkheden over hun ontwikkeling op sociaal-emotioneel, motorisch en/of […]

Verder lezen

juni 2020

Nieuw speelgoed voor speltherapie in Sneek

Nieuw speelgoed voor speltherapie in Sneek

Een houten treinbaan, playmobil, een teken-/schrijfbord, kleur- en knutselmateriaal, een gereedschapskoffer en speelgoeddieren. Allemaal nieuw speelgoed voor kinderen van 0 tot 7 jaar die naar Het Behandel- en Expertisecentrum Jonge Kind in Sneek gaan. Het speelgoed wordt gebruikt […]

Verder lezen

^