Betrokken ondernemer én vader aan het woord: Fred Kessels

24 juni 2019

“Juist als je veel zorgen hebt zijn momenten van afleiding en ontspanning nodig om even te genieten en alles te vergeten.” Maak kennis met Fred Kessels, betrokken ondernemer én vader van Sam. Sam is zeer slechtziend en heeft een forse achterstand in zijn ontwikkeling.


Pure pech
Als Sam bijna vier jaar geleden geboren wordt blijkt dat één oog kleiner is dan het andere oog. Dit oog is niet ontwikkeld tijdens de zwangerschap en hij is hieraan volledig blind. Met zijn andere oog ziet hij 10%, dit werd later door onderzoeken vastgesteld. Toen Sam 3 maanden was kreeg hij zijn eerste epileptische aanval. Hij bleek het syndroom van West te hebben, dit is een ernstig epilepsiesyndroom dat leidt tot een stilstand in de ontwikkeling zolang de epilepsie niet onder controle is. Na behandeling door middel van prednison en een verblijf van 2 maanden in het academisch ziekenhuis in Maastricht (azM) was het syndroom van West onder controle. Sam heeft hier een forse (blijvende) ontwikkelingsachterstand door opgelopen. Ondanks alle onderzoeken is er geen oorzaak te vinden en lijkt het pure pech te zijn dat Sam dit heeft.

Betrokken ondernemer van Goodwill - Fred Kessels

B-there
Twee jaar geleden is Fred Kessels gestart met zijn eigen onderneming B-there. Vanuit zijn passie om mensen door middel van maatwerk te begeleiden werkt hij met jongeren / jong volwassenen die problemen hebben op het gebied van verslaving, ontwikkeling, gedrag of een laag IQ. Ieder mens is uniek en vraagt een persoonlijke aanpak. Door de kennis en ervaring van hem en zijn team weten zij telkens weer het beste in iedereen naar boven te halen. Op een unieke, betrokken en succesvolle wijze.

Motivatie
Nu Fred een zoontje met een beperking heeft motiveert hem dit alleen maar meer om iets extra’s te doen voor een cliënt. “Mijn zoon is mijn drijfveer en door Sam besef ik dat niets vanzelfsprekend is.” Sam gaat nu een aantal dagen in de week naar Ontwikkeling Stimulerende Groep ‘De Vlinder’ van Koninklijke Visio in Nijmegen. Daar zijn ze gespecialiseerd in het begeleiden van slechtziende en blinde kinderen. Fred vertelt: “Het is een plek waar Sam het beste past en waar hij zelf met veel plezier naar toe gaat. Het gaat goed met Sam. Hij is een heel vrolijk, actief en ondernemend kereltje.”

Zelfredzaamheid
Inmiddels is duidelijk geworden dat Sam niet naar het vervolgonderwijs kan. Fred en zijn vriendin zijn daarom op zoek naar een alternatief dat past en aansluit bij de behoeften van Sam. Een zoektocht met heel wat uitdagingen. Fred vertelt: “De overheid verwacht zelfredzaamheid van de burgers, tegelijkertijd moet er worden bezuinigd. Medisch Kinderdagverblijven hebben steeds meer te maken met kosten- en tijdbesparing in plaats van maatwerk. Ook de reisafstand speelt een rol. Met de taxi een uur heen en een uur terug is vermoeiend en de vraag is hoe dit in de toekomst verder gaat. Blijft deze belasting in balans met hetgeen aangeboden wordt?”

Sem op de schommel - Goodwill.nl

Positiviteit
Natuurlijk zijn er veel zorgen en is afleiding en ontspanning heel belangrijk. Zowel zakelijk als privé komt de nuchtere en positieve instelling van Fred goed van pas. Het helpt hem en zijn cliënten om situaties te accepteren zoals ze zijn. Kijk naar de toekomst, zoek mogelijkheden en pak de kansen die je helpen om iets te bereiken. Fred legt uit dat dit al heel simpel kan: “Vraag en luister naar wat iemand nodig heeft. Richt je vervolgens op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. En heel belangrijk: creëer een gevoel van saamhorigheid: we zijn samen, we zijn vrij en er liggen kansen in ons leven. Die gaan we pakken!”

Meedoen en sponsor de Goodwill Days
Wilt u ook maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word sponsor van de Goodwill Days!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

januari 2021

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse […]

Verder lezen

^