Betrokken ondernemer én vader aan het woord: “Een vloer van plastic afval”

9 maart 2020

Marton Panis is vader én directeur van Next Floors. Een bedrijf gespecialiseerd in gietvloeren en sinds kort bekend als uitvinder van de nieuwe Plastic Soup Floors (PSF). Een revolutionaire vloer die gemaakt is van 100 % afvalplastic. Maak kennis met deze maatschappelijk betrokken ondernemer.

Clean up the ocean- blog Goodwill.nl

Betrokkenheid
Meedoen met Goodwill was een makkelijke keuze voor Marton Panis. Zijn dochter had bij haar geboorte minutenlang een zuurstoftekort. Haar eerste levensjaar brachten ze als gezin grotendeels door in ziekenhuizen. Uiteindelijk is ze helemaal opgeknapt en nu een gezonde meid van 25 jaar. Marton Panis: “En daar ben ik echt heel erg blij om. We hebben kinderen gezien die wel blijvende schade hebben opgelopen door een zuurstoftekort. Ik vind het daarom heel belangrijk om het werk van Goodwill te ondersteunen.”

Milieubewust
“Als volwassenen hebben wij een puinhoop gemaakt van de hoeveelheid plastic die overal als afval wordt gedumpt. Plastic in zee, plastic in het bos. Dieren die er de dupe van worden. Willen wij zo de wereld nalaten aan de volgende generatie? Ik in elk geval niet. En daarom ben ik ook heel trots op onze nieuwe vloeren van PSF (Plastic Soup Floors). Vloeren volledig gemaakt van afvalplastic uit de oceaan.” Wereldwijd is dit een primeur. Op deze innovatieve manier plastic afval verwerken en hergebruiken als een vloer is volledig nieuw.

Een vloer van plastic afval
Marton Panis legt uit hoe de vloer in grote lijnen wordt gemaakt: “Het plastic afval uit de oceaan wordt gesorteerd en schoongemaakt. Een speciaal bewerkingsproces zorgt ervoor dat er platen van verschillende diktes gemaakt worden. Na uitharding worden deze platen gesneden in elk gewenst formaat vloerdelen. Om 1 m² PSF vloer van 1 cm dik te maken wordt 9,8 kilo plastic gebruikt. Dat zijn 490 plastic flessen van 1,5 liter!”

Blog over Plastic Soup Floors-Goodwill.nl

Een ‘afvalvloer’ voor iedereen
De nieuwe Plastic Soup Floors zijn nu al geschikt voor bedrijven, overheidsgebouwen en kinderdagverblijven die milieubewust kiezen. In de nabije toekomst kunnen ook particulieren kiezen voor deze gerecyclede vloer. Tevens worden tafelbladen en keukenbladen ontwikkeld van dit materiaal. Het heeft een glad oppervlakte en een soort graniet-look. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk op https://plasticsoupfloors.com/ waar de PSF vloer te bekijken is en volg het laatste nieuws op Facebook.

Toekomst
Voor de toekomst hoopt Marton Panis dat iedereen zich bewust wordt van het gebruik van plastic en de sporen die het nalaat op onze aarde. “Als iedereen zijn/haar gewicht in plastic zou kopen is het probleem van plastic zwerfafval wereldwijd opgelost. Wereldwijd ligt nu een hoeveelheid plastic in het water dat gelijk staat aan 17.000 maal het gewicht van de Eiffeltoren.”

Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer? Laat het zien en doe mee met Goodwill!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

januari 2021

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Mobiel atelier voor Voorveldse Hof

Door het corona virus moesten de bewoners van Voorveldse Hof in Utrecht ineens allemaal op hun eigen woning blijven. De welzijnsmedewerksters werden uitgedaagd om anders te gaan werken. In plaats van bewoners die naar de activiteiten kwamen gingen […]

Verder lezen

januari 2021

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

Nieuw spel- en ontwikkelmateriaal

KinderZorghuis Bijzonder heeft een nieuw verpleegkundig kinderdagverblijf geopend in Zeeland (NB). Een nieuwe speel- en ontwikkelplek voor kinderen van 0-4 jaar met een verpleegkundige zorgvraag. Daarvoor hebben ze passend spelmateriaal uitgezocht: blokken in verschillende formaten en van diverse […]

Verder lezen

^