Gerda Havertong haalt herinneringen op bij Flora


“Kijk, dan zat er een band over je schouder. En dan had je hier zo een gesp en daar kon je mee schuiven en dan zat de tuinbroek goed.” Verschillende dames en heren vullen elkaar aan terwijl ze sjorren aan hun denkbeeldige schouderband. Ze zijn even terug in de tijd en laten op deze manier aan Gerda Havertong zien wat een tuinbroek is.

Gerda Havertong leest voor bij bewoners met dementie in Almere-Goodwill.nl

Terug in de tijd met lezen en zingen
De bewoners van woonzorgcentrum Flora in Almere hebben allemaal een vorm van dementie. Gerda Havertong kwam op bezoek als ambassadeur van Goodwill.nl om samen te lezen, zingen en herinneringen op te halen. De korte verhalen uit de jaren 50 zorgden voor gesprekken over de mode van toen. Vrouwen met rokken, zondagse kleren en tuinbroeken voor het werken in de moestuin. Er werd volop geknikt en aangevuld door de bewoners. De herinneringen waren er nog. Ook aan muziek. Er werd genoten van Tulpen uit Amsterdam, Het dorp en My Bonnie is over the ocean. De één zong uit volle borst mee, de ander nog wat aarzelend. Vingers tikten de maat mee en er werd meegedeind. Er heerste een vrolijke sfeer met ontspannen gezichten.

Woonzorgcentrum Flora
In een groene omgeving en vlak aan het Weerwater staat woonzorgcentrum Flora van Zorggroep Almere. Een nieuw gebouw dat in 2022 in gebruik werd genomen. Inmiddels is het een thuis voor zo’n 110 bewoners met dementie. Elke etage heeft zijn eigen woonkamers waar bewoners samen kunnen komen. Bij Flora wordt rekening gehouden met de wensen van de bewoners: waar wordt iemand gelukkig van en wat lukt nog wel.

Gerda Havertong en bewoners van woonzorgcentrum Flora in Almere_Goodwill

Ambassadeur
Gerda Havertong is al jarenlang ambassadeur van Goodwill. Een organisatie die zich inzet voor twee hele kwetsbare groepen: mensen met dementie en kinderen in een medisch kinderdagverblijf. Als ambassadeur van Goodwill bezoek Gerda Havertong regelmatig locaties die aan Goodwill zijn verbonden. Haar kennis en ervaring maken dat ze op elk niveau contact kan leggen en een interactieve vrolijke sessie presenteert.

Betrokken ondernemers
De organisatie Goodwill zet zich al 30 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds drie jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.


Gepubliceerd op 20 maart 2023

Wilt u maatschappelijk betrokken ondernemen? Doe mee met Goodwill, samen geven we kleur aan de zorg!

DRAAG BIJ



Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^