De lichttafel ontdekken

In de werkkamer, naast de groep, wordt de nieuwe lichttafel getest door de kinderen. Dat is een lichtdoorlatende plaat waar felle lampen onder zitten. Met de plaat kun je spelen met licht, schaduw, vormen en kleuren. De eerste jongen die binnenkomt kijkt vol bewondering naar de lichtplaat en dan naar de materialen die ernaast liggen. Eerst probeert hij de blokken uit. Ze worden naast elkaar gelegd en opgestapeld. De verschillende vormen bieden een leuke uitdaging. Dan volgen de cijfers en vormen, die mooi oplichten op de lichttafel.

Samen de lichttafel ontdekken bij Youke_Goodwill.nl

Beleving
Een volgend groepje komt de lichttafel uitproberen. Zij leggen andere sensorische materialen erop. Vooral wanneer er andere kleuren verschijnen komen er hele enthousiaste geluiden en vrolijke gezichten. Met af en toe een serieuze en geconcentreerde blik erbij. Voor de kinderen is het een fantastische beleving. Het is leerzaam en ook een momentje van ontspanning.

Youké Mimosa
De kinderen van dagbehandelgroep Mimosa van Youké in Barneveld, hebben een nieuwe lichttafel met accessoires gekregen. De dagbehandeling is voor jonge kinderen die een behandelomgeving nodig hebben om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Dit kan zijn vanwege meervoudige problemen op sociaal- en emotioneel gebied, de taalspraakontwikkeling, gedragsproblemen of (het vermoeden van) een stoornis.

Spelen met gekleurde cijfers op de lichtplaat_Goodwill

Aan de slag
Bij de lichttafel zit een doorzichtige bak. Deze kun je erop zetten en vullen met rijst, zand of ander materiaal. Ook met verf of materialen uit de natuur, zoals bladeren, takjes en eikels kun je aan de slag. Er valt nog heel veel meer te ontdekken voor de kinderen, waarbij je gelijk ziet dat elk kind zijn eigen voorkeur heeft voor bepaalde materialen. Ze kunnen allemaal op hun eigen manier alles uitproberen en leren over verschillende vormen, texturen en kleuren. De komende tijd gaan de kinderen heel veel ontdekken!

Goed doel
Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen én een Goodwill Day mede mogelijk maken? Doe mee en word sponsor!

WORD SPONSOR

Goodwill Days

april 2024

Nieuw zandbak speelgoed

Nieuw zandbak speelgoed

Hoi allemaal!Wij zijn hele stoere jongens van 3 – 5 jaar oud die ontzettend blij zijn met het nieuwe speelgoed voor de zandbak. Het wordt nog wel even spannend om samen te delen. Dat moeten wij nog een […]

Verder lezen

maart 2024

Paashazen op bezoek

Paashazen op bezoek

Het voorjaar staat voor de deur. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Dus de Paashazen huppelen weer vrolijk rond om paaseieren te verstoppen. Op bezoek bij mensen met dementieTwee paashazen waren vorig jaar te gast […]

Verder lezen

^